ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ
ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οικοδομικά Έργα
Υπο κατασκευή
Κτίρια Γραφείων
ΕΛΛΑΔΑ
Την πρώτη και δεύτερη φάση των εργασιών της ανακατασκευής του Πύργου του Πειραιά εκτελεί η ΤΕΡΝΑ Α.Ε, 100 % θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της PIRAEUS TOWER Α.Ε. και της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (συνεργασία των εταιρειών «DIMAND AE», «Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης – EBRD» και «Prodea Investments ΑΕ»), προβλέπει εργασίες αποξήλωσης της υφιστάμενης όψης και την τοποθέτηση νέων υαλοπετασμάτων με περσίδες κατά την πρώτη φάση και οικοδομικές και Η/Μ εργασίες αποπεράτωσης κοινόχρηστων εγκαταστάσεων, υπογείων, δώματος και περιβάλλοντα χώρου του Πύργου Πειραιά κατά την δεύτερη φάση.

Το έργο αφορά την αποπεράτωση του ημιτελούς κτιρίου του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά, γνωστού και ως «Πύργος Πειραιά» και προορίζεται για χρήση γραφείων, εμπορικών καταστημάτων και χώρων εστίασης σε συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74 τ.μ.. Ο Πύργος του Πειραιά με 22 ορόφους και ύψος 88μ. θα είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).